tiistai 11. joulukuuta 2012

Sevilla ja Marokko

Niin, keskiviikkona tosiaan matka jatkui Sevillaan Riken ja Carlosin kaa. Sevillaan päästiin, matkatavaroihinki mahtu viä vaikka mitä, kun meillä oli siis vain käsimatkatavarat ja raja on 10 kiloo, ni ei oltais voitu ostaa hirveitä määriä mitään. Sevillassa löydettiin bussi ja ratikka ja käveltiin viä vähän matkaa, kunnes meijän kiva hostelli löyty. Hostelli oli kylmä, mutta muuten oikein hyvä. Ja hyvin keskustassa, katedraalille ei ollu paljon matkaa. Käytiin viä syömäs illal härkäravintolassa, josa tarjoilija oli hyvin kohtelias ja mukava, puheli, kyseli mistä ollaan jne. Se korjas meijän vaappuvan pöydänki ja sit suositteli carlosille lihaa. Otettiin kaks tapasta kummatki, mä ja carlos. Oli tosi hyvää! Ja se ilta oli jo niin paljon enemmän espanjalainen ku mikään paikka täl saarella! Hassuu.

Toisena päivnä lähettiin katedraalille, juutalaiskortteleihin, Acazariin ja mä tulin jo vähän aiemmin sit takas, ku ne meni viä katedraaliin sisään ja Giraldaan kattomaan maisemia. Illalla Carlos halus flamenco-esitykseen ja saatiin mainos sellaisesta, joka makso 15 euroo. Oli tosi upee esitys, mies- ja naistanssijat sekä kaks laulajaa ja kitaransoittaja. Eli kaikki livenä, kommunikaatioo ja paljon tunnetta. Eli paljon kopistuksia, mut ei paljon hyviä käsiä, varsinkaan mieheltä. Mut se ny on odotettavaa. Mut oli hyvä!

Perjantaina käveltiin viä vähän ympäri ja sit kolmelta oli lähtö bussille. Bussimatka kesti kolme tuntii, ku käytii viä Cádizis. Marokon matkal oli mukana enkkuja, irkkuja ja amerikkalaisii! Ja pari saksalaista. Mut siis iha outoo! Tääl ei oo ku yks amerikkalainen, pari enkkuu ja yks irkku. :P Noh, amerikkalaiset oli viä tosi stereotyyppisii, pari north carolina -blondia, jotka oli epäkohteliaita joilleki, new yorkista pariskunta, tosi meneviä ja mukavia, länsirannikolta todella täyteläisiä ärriä ja tylsiä puheenaiheita (mm. high schoolin oppiaineet ja niitten kokeet), kolme mustaa tyttöö Texasista (ku yks oli kamelin pääl, huus Jesus Christ ja oli ihan jännityksestä jäykkänä koko matkan;)). Ja sit San Diegosta yks latinotyttö ja pari rokkarii tosi leveil ja teinimäisil aksenteil.

Illal saavuttiin Algecirasiin, sieltä lautalle. LAutta oli ihan jees, vähä tylsä, hyvät istuimet. Vielä illemmal oltii Ceutassa ja sit rajal, jossa oltii nopeita, tullimiehet oli hyväl tuulel. Meren rannalle hotelliin, tyhjää ympäril, lämpimäl illal, tosi kiva hiekkaranta. Hotelli ok. Lauantaina mentiin Tetouaniin, vanhaan kaupunkiin juutalaiskortteleitten kautta. Mulla oli täys työ pysyy peräs sauvoilla, mut pysyin. Tosin kastelin taas kipsini, kuten jo Sevillassaki. Kujat oli TOSI kapeita ja meil oli kaks opasta, ku oli vähä vaarallinen paikka. Sit oltiin apteekis, jossa meille myytiin paljon tavaraa (oli hyvä ja hauska myyjä) ja sit saatiin ostella nahkajuttui. Sorruin liilaan nahkalaukkuun. Sain tingittyy vähän, mut en ollu kauheen hyvä siinä. En tykkää olla ilkee. Sit mentii syömää todella marokkolaiseen paikkaan, jossa oli soittajat, tanssijoita, iso tila, missä esiinty, sain henna-tatuoinninki kolmel eurol jne. RUoka ihan jees, vähä tylsää, ku pitää sopiii kaikille. Ikkunoita tai ovia ei ollu kaikkil, joten sisäl on yhtä kylmä ku ulkona, eli 10-15 astetta. Sit bussilla kierros Tangieris (Tanger) ja hotelliin, joka oli iha keskustas. Saatiin illallisen jälkeen sit kävellä ympäriinsä. CArlos vähä suuttu meille, ku ei haluttu enempää kävellä ja ku puhuttii amerikkalaisista niitten selän takana. Oishan se saanu mennö, jos ois halunnu ja Rike olis viä voinu mennä mukaa, mut ei. Mul oli kipsi syynä, et ei ollu kauheen kiva kävellä mäkiä ylös ja alas koko aikaa. ja amerikkalaiset ny on amerikkalaisii.

Noh, sunnuntaina ajettiin bussilla Chefchaoueniin, joka on pieni vuoristokylä, jossa talot on maalattu sinisiks. Tosi kaunis ja aurinko paisto ja lämmitti,mut bussimatka oli paha, tuli paha olo, ku oli niin kuumaki bussis ja vuoristo. Ja pysähdyttiin matkal vessaan paikkaan, jossa oli vain jalanjälet. :P

Chefcahouenis oli ihana paikallinen opas, joka osas vaikka mitä kieliä, kuten kaikki muutki oppaat siellä (espanja, ranska, enkku, arabia, osalla saksa jne). Ja se oli niin hidas, et mul ei ollu mitää ongelmii jalan kaa. Se sano mulle kerran bonjour, vastasin saman takas, kysy osaanko ranskaa, sanoin vähän ja sit kysy, et mistä oon. Suomesta. Aa, putka! Häh? Aa, vodka! Joo, lämmittää hyvin. No sille kelpaa vain marokkolainen tosi makee minttutee. YÖK. Se on siis pahinta mahollista teetä mitä oon maistanu!

Ja ihastuttava kaupunki. Syötii taas paikallises ravintolassa, jossa jopa takkatulia, joten Rike meni heti yhen sellasen luo. Rike ja Carlos oli jäätyä koko tän ajan siis! Myös Sevillas. Mul ei yleensä ollu mitää hätää. Oli ihanan raikasta, kuin kevääl, ku ruoho vihertaa ja aurinko lämmittää kivasti. Ku sanoin tän yhelle taksikuskille Sevillassa, se katto mua katseella, joka sano, ooksä hullu? Anyway, syötiin, osteltiin (tosin en mä), kankaita oli paljon, käytii taas yhen myyjän paikas, oli hyvä myyjä taasen. Upeita, mut ei pehmosii silkkihuiveja, joten en ostanu.

Sit olikin taas bussimatkan aika, sit rajalla, jossa ei ees haluttu nähä bussin sisälle ssati meijän leimoja, oli niin hyväl tuulel ja sit lautalla takas Epsanjaan. Sit viä kolme lisätuntii bussilla Cádizin kautta Sevillaan ja taksilla hostellille. Maanantai vielä Sevillassa, mentiin ratikalla Plaza de Españalle, jonne Carlos halus kävellä (se siis makso 1.30, haloo). Plaza oli tosi upee! Siä on kuvattu Star Warsia pätkä. ;) Ja siä oli mielenosotus, iso sellanen, samaan aikaan. ;) Aika outoo ottaa hymyileviä kuvia, kun takana on joukko vihasii espanjalaisii. Löyty sieltä myös military museum, tosi mielenkiintonen, aseita, linnotuksii, vanha juna, miekkoja, pukuja, pienoismalleja, tinasotilaita jne. ;)

Sit käveltii vähä María Luísan puistos, hienot museot oli kii, ku oli maanantai (höh). Käveltii takas ratikalle, jonka otin, toiset meni viä. Kävin ostamas punaset, valkopilkulliset flamenco-kengät ja ku pääsin hostellille, katoin riken papereista, et meijän lento oli hyvin pian! JOten taas tuli kiire lennolle. Soitin muille, ne tuli, tehtiin eväät, mentiin ratikalla, bussilla ja oltiin lopulta noin 20 minuuttii ennen portin sulkemista perillä. Tietty oli viä vika portti, jonne piti kävellä, mut ehittiin. Ja ku päästiin sinne, jono alko kulkemaan just, joten täydellinen ajoitus. Illaks päästiin kotiin Las Palmasiin ja sen jouluvaloihin. ;D Sevillas oli kans vähän valoi, mut tääl on palljon paremmat! Mikä on outoo mut totta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti